PL 23, 36201 Kangasala, 
p. 050 5536908
balettiopisto(ät)tampereenbalettiopisto.com

 

Etusivu | Opisto | Tanssin perusopetus
 


Opetuksen rakenne ja kesto

Tanssin perusopetus:
-
laaja ops (pdf)

 

Tanssin perusopetus

Tampereen Balettiopisto Birgitta Kiviniemi-Cheremeteff antaa taidetanssin laajan oppimäärän perusopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille.
Tanssinopiskelija voi valita taidetanssiopinnot harrastustavoitteisista ammattiin valmentavaan koulutukseen, kuntotunnit tai vaikka etniset (esim. afrikkalainen) opinnot oman mielihyvän, elämysten, virikkeellisyyden, liikunnallisten taitojen ja kunnon ylläpitämiseksi sekä kehittämiseksi.

Opetuksessa kohdennetaan painotetusti tanssi- ja musiikkivalmiuksien kehittämistä, jossa tanssiteknisen pääaineen lisäksi ohjelmaan kuuluu ns. sivu- ja valinnaisaineita. Useimmiten pääaineena on klassinen baletti, ja valinnaisiksi muodostuu siten jazz-, nyky- karakteeri-, steppi- ja afrotanssi tai jokin ajan ilmiöistä (hip hop, funk, jne.), lisänä myös mm. tanssitieto, rytmiikka, musiikin perusteita, improvisaatio ja akrobatia.     

Koulutusprosessissa pyritään näiden valmiuksien lisäksi kehittämään oppilaan sosiaalista kanssakäymistä yhteisössä, jonka myötä hänen persoonallisuutensa kehittyy. Onnistumisen elämykset takaavat hyvän omanarvontunnon ja itseluottamuksen. Pitkäkestoisessa koulutuksessa kehitetään myös oppilaan keskittymiskykyä, pitkäjänteisyyttä ja itsekuria sekä motivaatiota: terve, kokonaisvaltainen ihminen tahtoo toimia ja uskaltaa asettua katsottavaksi.